Veckans recept, Paprika/Spenat Paj.
Ett vardagligt jätte gott & nyttigt recept.
Ingredienser
4-6 port
Pajdeg:
75 g smör
2½ dl vetemjöl
3/4 dl Kesella lätt
Fyllning:
250 g fryst bladspenat
3 paprikor i olika färger
3 ägg
2 dl mjölk
1½ tsk salt
2 krm vitpeppar
2 dl Arla Köket riven ost gratäng
Gör så här
Pajdeg: Hacka samman smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform (ca 24 cm i diameter). Sätt ugnen på 200 grader. Låt pajen vila i kyl ca 30 min. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Fyllning: Tina spenaten och pressa ur all vätska. Tärna paprikorna. Fräs grönsakerna mjuka i smör. Vispa samman ägg, mjölk och kryddor. Blanda i grönsakerna och osten. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen vid 200 grader ca 30 min.
Den så kallade pajen kanske inte riktigt ser ut som en vanlig paj, men det är för att jag kastade upp maten på fatet.
Inte lika nyttigt som svältdiet:)
Man hor inte sa mkt fran dig;) Allt bra? Du skulle trivts har, massor av glutenmat, hihi... Ha det underbart!