Fiskebäckskil.

I fredags åkte vi som sagt till Johannas föräldrars stuga i Fiskebäckskil, Lysekil. Resan dit tog över 7 timmar, vi lyckades äta middag i 1,5 timme, så vi var framme närmare midnatt. Vi bodde nära hamnen. där alla husen låg tätt intill varandra, stora pampiga, små söta underbara hus.

I lördags tog vi båten över till Lysekil för att handla badkläder till Johanna & Jarmo, något de hade glömt packa ner :D Men vi handlade så mycket mer, jag fick en "lussetröja" tror jag det heter. Min numera favorittröja, så fin i blått och vitt. Sen köpte jag två böcker för 25:-, billigt! Vi var och åt på ett mysigt kafe, med taket täckt av gamla tidningsutklipp och gamla antikmöbler. Lysekil var en mycket liten men charmig stad.


När vi kom hem la vi sushiriset i blöt och lät det stå i en timme. Under tiden tog jag och Johanna en promenad och kollade på båtar vid hamnen och på husen runtomkring. Som ni ser på bilderna är det fantastiskt vackert. Det var så lugnt, man fick en känsla av ro när man gick bland gatorna. Inga ljud, knappt några bilar eller människor, det var tyst, så tyst.
Efter promenaden drog sushi skapandet igång. Fy fan vad mycket det blev och fy fan vad vi åt. Det blev INGET över, förstår ni?! Men det var faktiskt lättare än vad jag trodde och det var jätteroligt att göra.


Vi gjorde 86 bitar sushi.


Sushi-hiphoparna som åt 30 bitar var.


Trots all mat orkade vi även att äta våra kokostoppar som vi gjorde under förmiddagen.



På söndagen var vi här (i det lilla huset). Vi hade bokat en spadag.
Ett nybyggt spaställe, 5 minuter från stugan. Vi fick en korg med olika masker och skrubbar som vi skulle smörja/skrubba oss med. Vi bastade med ansiktsmask och tog därefter ett DOPP RAKT NER I HAVET! Kallt men ballt! Sen skrubbade man sig ännu mer med bodyscrub, tog lotion och sen var man babylen och lugn som en filbunke. Det serverades frukt, kaffe, tee och jucie, men havet och Lysekil som utsikt. Där satt man i morgonrock, tofflor och luktade fantastiskt. Det var helt underbart:D

Senare på kvällen lagade vi middag, drack vin, åt Johannas efterrätt och spelade spel. Vi hade det helt enkelt jättebra. I måndags åkte vi hem igen, fulla med ny kraft!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0