heeey ya.

Sitter här i soffan och har det ganska tråkigt. Har suttit med mina räkningar igen och försökt räkna ut hur mycket jag måste låna av mamma och hur mycket jag kan göra av med denna månad. En liten glädje är att jag faktiskt fick så pass i lön att jag kan betala hyran själv. Alltid något : )

Imorgon ska jag på massage, min födelsedagspresent från Henric. Bättre sent än aldrig : ) Sen ska jag hämta mina nya vinterskor. Det blir förhoppningsvist det ändå jag ska behöva köpa denna månad, utöver julklapparna!

I helgen jobbar jag och på lördakväll ska passa Scilla och katterna. Det kommer bli en arbetsam helg för min del.
Puss och Kram.


A Complaint Free World.org

Om du inte gillar något, förändra det.
Om du inte kan förändra det, förändra din inställning till det.
Klaga inte.
                                                            - Maya Angelou.

Idag har vi varit riktigt duktiga, sa Henric stolt i bilen.
Idag har vi varit och promenerat på Balsberget med Scilla. Det kylde skönt i ansiktet och löven prasslade som om det vore snö. Det är himla uppfriskande att gå i skogen, jag älskar det. På vägen hem började det SNÖA. JAAAAA!!!!
Jag blir nästan lika exalterar som Kajsa alltid blir när det börjar snöa. Det har nog smittat av sig med åren.
Jag tänkte fira detta snöande med lite glögg tillsammans med Sara ikväll.

Jag antar utmaning att inte klaga på 21 dagar, jag har mitt lila armband, jag har min bok.
En Klagofri Värld av Will Bowen.
Varje gång man kommer på sig själv att klaga, kritisera eller skvallra ska man flytta över sitt armband till andra handleden och då får man börja om från början. Utmaningen är att ha kvar det på samma handled i 21 dagar. För att p på så sätt skapa en ny vana, en ny positiv vana.
Det ska bli intressant, ska läsa lite i boken först så jag vet exakt hur det fungerar.


Jag och Scilla leker på marken.

Henric och Scilla traskar på.

Dagen middag: Tagliatelle, tofu blandat med cream bonjour, (vitlök & örter).

and the winner was Linus.


Igår var det matlagnings teamet (headchef, Madde, meat and garlic chef Henric och vegofärs chef Tina) i full gång, Taco night. Jag hade möblerat om halva lägenheter för att kunna duka till alla mina gäster. Jag och Henric hade köpt söta barn dukar och party dekorationer, super sött. Maten den åts och samtalen flöt, det blev till och med lite resten till mig ikväll, hehe.

Efter maten spelade vi lite TP men insåg ganska snabbt att vi skulle haft JUNIOR om vi skulle ha chans att vinna några ploppar. Vid nio tiden när Erik kom drog pokern igång, Jabok åkte ut efter 25 minuter MAX, han gick lite väl hårt ut...
Jag åkte ut som andra man, sen höll det säkert på 2 timmar till.
Klockan ett vann Linus över oss alla, nöjd och belåten.

fredag hela veckan.

Imorgon är det fredag och det ser jag framemot. Först ska jag och Henric åka handla till kvällens middag.
Därefter ska jag upp till stan och träffa Kajsa på en fika, längesen jag såg henne : )
Sen på eftermiddagen kommer Martina och då ska vi börja laga middagen till vår TACOS/POKER kväll. Halv sju kommer gästerna och då är kvällen i full gång.

Det ska bli jätte skönt att ha en avslappnat kväll med god mat och lite spel!


Lite information om vår lägenhet i Stockholm. Vi ringde Robert i tisdag för att få svar om att styrelsen hade bestämt om han får hyra ut eller inte. Problemet är nu att Roberts mamma står på lägenhetenskontraktet och för att Robert ska kunna hyra ut den i andra hand så måste han skriva om kontraktet. Förhoppningsvist går det snabbt så vi kan få skriva ett kontrakt så fort som möjligt. Jag börjar bli lite orolig för nu är det snart december, men vi ska ringa på måndag och försöka få ett klarare besked på hur det ligger till.



Nu har Filippa och Matilda åkt till Sydamerika, hoppas ni har det bra:)
Har bestämt en fika med Anna inom det snaraste, ska bli så skönt att få träffa henne.

Tivoli badet und Tee Pot.

Pytt i pannan är färdig lagad till lunchen imorgon såväl är min ägganmacka till frukosten. Ska jobba 7-16 imorgon så jag har förbredd med energi för hela dagen!
Idag har jag och Tina simmat 2000m :) Vi har varit väldigt duktiga och det gick riktigt fort de sista 1000meterna.
Sen var vi och åt på Favoriten, efteråt blev vi lite sugna på te och gick till Tea Pot, vilket jag helt hade missat.
Jätte mysigt kafé med extremt många te sorter, gissa om Pålsson hade beslutsångest?!

Dumt nog följde jag med Tina och solade, hur farligt kan 15 minuter egentligen vara?!
Trots lite klastrufobi la jag mig i solariumet med halvöppet tak (eller vad man ska kalla det) och blev helt RÖD i huvudet....


Om bara människan vore mer snäll och mindre SJÄLVISK.

Ibland kan människor vara så totalt hopplösa.
Den 4:e november stod i tidning om det ockuperade huset i Lund, "Smultonstället".
Husockupationen på Kävlingevägen är över. Huset finns inte längre. Det revs vid lunchtid på tisdagen.

Jag skiter faktiskt i att det är ockuperat., olaglig och strider mot de ena och de andra.
Om nu inte huset används och det egentligen inte skulle ha rivets förrän 2011 och att kommunen faktiskt hade lovat en dialog med ungdomarna... Vad gör det då för skada om dem bor i ett hus som står tomt.
Om inget annat borde man iaf kliva in och hjälpa dessa bostadslösaungdomar.

Istället så finns det bara en stenhög kvar. Polisen tog bort avspärrningarna och satte en lapp utanför som berättade för ungdomarna var de kan hämta sina tillhörigheter. Dem hann inte ens samla ihop sina saker, allt kastades ut och polisen stormade huset.
så helvetes lågt...

Jag tycker det är undebart starkt av de malmöborna som nu ockuperar hus i Malmö som en protest mot bostadspolitiken. Dessa hus ska heller inte rivas inom närmaste åren.



Frisörvisning i Malmö.

Igår var vi i Malmö och kollade på Emelie´s håruppssättnings/modell visning. Det var jätte trevligt, fullt med folk och en "runway" mitt i salen. Håruppsättningarna var fantastiskt fina, Emelies tema var "Prinsessan på ärten".
De manliga gick inom temat  "London fashion" och tjejorna  "Sagor & Feor".
Fick inte så bra bilder på kameran, var svårt att få bra bilder när de kom så snabbt gående : )
Kanske komma fler bilder senare, Niklas tog en massa med systemkameran.


En av lärarena och ägare som ser ut som en fågelskrämma med som samtidigt är så väldigt coolt klädd för att vara i 50 års åldern.
Innan showen skulle började sjöng en liten flicka en inlednings sång, hon måste ha varit barn eller släkt till någon som jobbade där, för hon hade visst varit där förra året också. Det konstiga var att denna unga, unga flicka sjöng " I kissed a girl " med Katy Perry....FEEEEL!
.


2 av de manliga modellerna och Emelies bollmodell. Själva bollen är väldigt kreativ gjord. Mamma och Emelie har gjort den av en pilates boll, som dem har klistrat tidningspapper runt och sen tillslut klippt hål, som en boll.
Också en bild på alla modellerna, man kan utskilja "hajen" ifrån Hitta Nemo nere i kanten i svart hår : )


Sen här vi Emelie och hennes sockersöta modell i sin vackra krona.


En dag att se tillbaka på!

Den bästa dagen är när man faktiskt kommer upp i tid och går ut och promenerar innan frukost.
Sov hemma hos mamma och pappa igår och innan läggdags bad jag om att bli väckt dagenefter kl 09.00, vilket är extremt ovanligt för mig. Jag brukar vaknar kl 12.00 och ha huvudvärk för att jag då har sovit i 12timmar i sträck.
Vilket naturligtvis inte är bra, en vana som måste försvinna.
Men iallafall kl 9 kom mamma och väckte mig, och klockan halv tio var jag påklädd och färdig för en lång promenad med mamma och Scilla. Efteråt åt vi en god frukost och läste tidningen.
De dagar som jag inte jobbar vill jag ha sådana mornar, med eller utan hund.

Sen vid middagstid åkte vi in till stan och åt middag på Tavernan, jag har en förkärlek till lastbilshak och husmanskost.
Efter det handlade jag mat på Maxi och nu har jag minus 124kronor på mitt konto. GRATTIS MADDE.
Det beror på att jag fick en kass lön denna månad som inte räckte långt pga att det var el och tvtjänst månad och att jag numera bor själv... Grädden på moset så får jag ingen lön i november för att jag numera är timanställd, så min nästa lön kommer innan jul i december Det svider lite ska jag säga, men som tur är kunde jag spara lite när Martina bodde här.

Förresten jag har även jobbat idag, från 1630-2130 : ) Man hinner med mycket när man går upp i tid.
Nu när räkningarna är betalda ska jag äntligen lägga mig och börja läsa en bok som jag köpte för en och en halv månad sen.


Stockholms vistelsen.

Kom hem ifrån Stockholm för ungefär 2 timmar sen, ganska segt att åka tåg i 4 och en halv timme när blir åksjuk. Vilket jag måste komma ihåg till nästa gång så man kan ta en tablett eller två.
Åkte upp för att kolla på lägenheten i Solna och självklart  var det en chans att gosa och shoppa lite.
Bodde på hotell, glassiga som vi är : ) Mysigt lite hotell med asiatiska detaljer och HELT otroligt sköna sängar.
De är bane mig inte ofta vi slocknar dirket.

På måndag förmiddag vid ett när vi kom upp åt vi sushi och gick en runda på stan innan vi checkade in på hotellet.
Vid 6 tiden tog vi oss till Solna, vilket motförmodan gick ganska lätt.
Upp och träffade Robert och såg lägenheten, en två på 57 kvm, nära till tunnelbanan, nära till Henrics skolan, nära till ICA maxi, nära till något shoppningcentrum och cykelavstånd till centrum! Lägenheten var renoverade, med helt nytt kök, det var så fint att man blev lite kär... Vita luckor, svart/brun/gul kakel, ny spis, ny kyl/frys, ny mirco, ny ugn. Allt var nytt och spotlights i hela taket. Så jävla snyggt. Hela lägenheten var nymålad och med fondväggar i både sovrummet och vardagsrummet. Badrummet var också ny renoverad. Där fanns absolut ingenting att klaga på : )
Med den lägenheten och med Henric i min närhet kommer jag trivas ur bra som helst, hehe.
Efter den goda vistelsen hos pokermästaren Robert, åkte vi tillbaka till stan och åt en tre rätters middag på Jensens böfhaus. Efter det nannade vi gott ska jag säga...!

Idag har vi varit en runda i city, vi gick... och gick.. och jag köpte en kofta på Vero moda och en kläning på Weekday.
Henric köpte en väldigt cool t-shirt på Åhlens city som kostade lika mycket som båda de plaggen som jag köpte!!!!
"ingen kommentar".

På vägen hem var jag åksjuk och Henrics chattade på sin dator och beställde dessa ascoola klockorna till oss båda!


Undra på vilken av dem som ska bli min???

R.I.P Pelle

Anledningen till att mitt fd inlägg var lite förvirrande var att alla familjemedlemmar inte visste om att vår älskade Pelle-junkröv a.k.a svanslös avled i onsdags.... Den äldsta av våra KKS (stöd) katter...

PARTY LÖRDAG:
Från en väldigt sorgsen sak till en helhäftig lördag kväll, ikväll är det Fondells 20 års fest med 80 gäster och band.
Detta har många sett fram emot, jag för att jag aldrig varit på en Fondell fest förut.
Dem är så omtalade att de har blivit legendariska.
Sitter med spollar i heeeela håret och sminket på plats. Det kommer bli en underbar kväll med människor jag trivs som bäst med :)


helvetesjävlaskit.


aldrig mer, aldrig mer. Jag hatar det.

pirrigt,pirrigt.


Jag håller tummarna för jag tror vi har en lägenhet : ) I centrala solna, en två på 56kvm, nyrenoverad med uthyrning på ett år, den är jätte fräääsch! Dock inget badkar, men jag "tror" jag kan leva utan det...
Lagom hyra och jätte nära till Henrics skolan, slipper stackaren pendla en timme varje dag, därifrån kan han cykla.
PEFEKT men andra ord.
Håll nu tummarna för oss, killen ska ge ett självklart beslut imorgon!!!

1960.

Halloween

Hej partypeople.
Är klädd från topp till tå i min dresscode färg trukos och är redo för alkoholfri kväll hos Nielsen tillsammans med DJ gänget.
Jag har längtar HEEELA veckan...

Shooo, ska snart till Tinikanini...
Ett djupt andetag, jag hoppas det blir trevligt!


HAHAHA....

RSS 2.0