Great news.

Henrics första tenta gick galat och efter den fick han SOMMARJOBB, som ordningsvakt på Grand Hotell, snacka om flott :) Min dag på jobbet var fartfylld, (minst sagt) men den blev så JÄVLA mycket bättre när en man ringde och erbjöd mig jobb som timvikare på en förskola.
Jag skickade ett cv via ams för en månad sedan angående timvikarie till förskolor här i närheten, men jag trodde aldrig jag skulle få det, har ju ingen utbildning. Men i och för sig är ju mina tanter ungefär 8 bast i huvudet...
Jag hoppas innerligen att jag får det, men det tror jag :) Vill gärna kombinera mitt demensboende med något annat och barn hade passat perfekt. Tydligen är man ute i skogen hela dagarna, awsome:D

Imorgon ska jag göra högskoleprovet! Jag har läst en del i en bok jag beställde från internet, "Den kompletta guiden till Högskoleprovet". Till nästa gång ska jag plugga så jag vet vad för mattematik etc jag kan förvänta mig, så jag kan få ett bättre resultat. Imorgon är mest på test, se vad jag kan!


Jag är rätt på det.

Jag är helt klart bäst på mitt jobb : ) Jag är som en stjärna från himmeln, som sjuksköterskan sa till mig, mohaha. Idag hade jag en mysstund med 3 tanter, jag läste en saga, målade naglar och sjöng till Ted Gärdestad!  Jag är väldigt internationell också, jag pratar engelska med den nya SFI praktikaten och har spanska samtal med den spansktalande tanten. Jag självlär mig spanska, kan ett par fraser så att jag kan fråga henne vad hon har ont etc, det börjar gå riktigt bra, trots att hon är dement : )


www.trafficking.nu/

Idag har jag och Henric varit kulturella, vi har varit på Etnografiska museet. Jag gillar att gå på museum, att i tystnad få vandra omkring och titta på konstverk. En utställning var om Trafficking. Jag önskar nu efteråt att jag hade sett den allra sist, för efter jag sett den kändes allt annat oviktigt och tråkigt. Det var en stor utställning med dokumentärfilmer, bilder, polisutdrag etc. Alla, precis alla gick tyst omkring, ingen pratade med varandra. Jag gick ifrån Henric för att få ta in allt i ensamhet. En mans sällskap kändes inte bra i denna värld av kvinnosorger. Det var en viktig, fruktansvärd utställning som alla borde se, det finns så mycke information som vi förtränger eller helt enkelt inte vet om.
Dess utbredning var större än jag trodde, verksamheterna var större, barnen var yngre och sällskapen var OBEHAGLIGT många om dagen.... Kolla in hemsida.

En helt vanlig fredag.

                                                                                          Todays dinner:


Linsburgare, potatisklyftor, sallad, creamfrachie, béarnaisesås samt en glas rött :)
Dessa linsburgare är en vegetarians dröm, jag är bara tvungen att dela med mig av receptet, såå enkla att göra.
Ingredienser för 4 port:
* 200 g gröna linser
* 1 gul lök
* 1 potatis
* 1 tsk spiskummin
* 1 tsk koriander
* 1 tsk salt
* 1 pressad vitlök
* 1 dl vetemjöl
* olja till stekning.

1. Koka upp linserna knappt mjuka i 20 min i rikligt saltat vatten. Skala löken och potatisen och riv dem fint i en matberedare. Blanda med de kokta linserna, kryddorna, salt, vitlök och mjölet.
2. Rulla till bullar eller platta till burgare.
3. Stek i ca 10 minuter på varje sida.
( jag använder pofiber och häller över dem innan stekning, alternativt ströbröd.)



Idag kommer Räävy på besök. Jag hade tänkt sno honom/henne, men tydligen bor han/hon i huset bakom honom/henne.
Han är så vacker.

Nostangia.


 
Den ena är ute och resan den andra är på väg. Jag saknar er.



What I have in me
in my mind is you

Veckans recept, Paprika/Spenat Paj.


Ett vardagligt jätte gott & nyttigt recept.

Ingredienser

4-6 port

Pajdeg:
75 g smör
2½ dl vetemjöl
3/4 dl Kesella lätt

Fyllning:
250 g fryst bladspenat
3 paprikor i olika färger
3 ägg
2 dl mjölk
1½ tsk salt
2 krm vitpeppar
2 dl Arla Köket riven ost gratäng

Gör så här

Pajdeg: Hacka samman smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform (ca 24 cm i diameter). Sätt ugnen på 200 grader. Låt pajen vila i kyl ca 30 min. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Fyllning: Tina spenaten och pressa ur all vätska. Tärna paprikorna. Fräs grönsakerna mjuka i smör. Vispa samman ägg, mjölk och kryddor. Blanda i grönsakerna och osten. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen vid 200 grader ca 30 min.





Den så kallade pajen kanske inte riktigt ser ut som en vanlig paj, men det är för att jag kastade upp maten på fatet.


redeye


Today I got my new glases :D

Igår arbetar jag 10 timmar med 90 åriga dagisbarn som sparkade på mig och kletade bajs i mitt hår!!! Tre(hundra) djupa andetag och dl med sprit i håret, (inget att rekommendera) så jag var rätt trött igår. Men idag skiner solen och försöker förföra mig till att gå ut. Kanske tvingar med mig Henric till stan och försöker hitta en trattfön, Emelie permentade mitt hår i helgen och det blir krulligare med en sådan fön.

Skånebor på Stockholmslandsbygd...

 


Fredag eftermiddag anlände Emelie & Niklas till vår lya i Rosers. En snabb kaffe och kaka sen därefter åkte vi till Väsby och handlade tacos och alkohol. En god middag med flera glas vin fick oss alla lite på lyret. En tågfärd till city, lite smuggelvin på pendeln och Emelies första tunnelbanefärd fick oss att hamna på O´connellers i Gamla stan. En irländsk bar med live musik. Folkfullt, svettigt och med 80% britter : ) Jag och Emelie försökte även på oss att dansa lite irländskt, det gick sådär men jag fick faktiskt backup från bartendern! Och snutjävel bröt lagen och kissade på perongen, hehe.


Lördagen spenadande vi på Stockholms gator. Emelie fick se en kändis, (Katarina Ewerlöf) på väg ut ur stationen, jag RÅ glodde på henne, för först tyckte jag att hon såg så snygg och bekant ut, sen kom på vem det var och viskade snabbt till Emelie. Vi letade också upp Bobbys hårstudio, köpte lite löshår och shoppade loss på Gina tricot.  Och maten åts på familjens favorit ställe: KUNGSHALLEN.



På kvällen blev det mer alkohol till Melodifestivalen och jag vet inte, men vinnarlåten var klämcheck.
Fastän musiken är inte min vardagsmat så blir man ändå exalterade av spänningen och underhållningen.
Kvällen igår skulle ha slutat på en klubb klockan 06 på morgonen men dog ut när vi inte kunde hitta någon klubb som har öppet till 05. Tydligen är det Stureplan eller svartklubbar som gäller, något som vi nyblivna 08:or inte har koll på.
Men vi dansade, jylade och snapsade till 3 iallafall : )

HiHi

                                         Mina två nyinköpta Disney klassikor till min Disney samling:)
                                                                                 I´m so happy.


SENORITA!

Det finns absolut ingen mening med att lyssna på deppThåström, han må vara bra på att sjunga och ser ut som en gud, men faaaaaan vad han är dryg i sina texter, böl, böl.... Och det finns ingen jävla mening att sitta här och vara deppig för att man är lite ensam, AH helvete heller. I helgen kommer Emelie & Niklas, perfekt timing : ) Då ska vi ut på stan och dansa vår småå rumpor glada :D
Och på söndag får vi en bil, den lilla blå. Och det gör att vi mycket billigare kan ta oss till Götet : D

Dags att ta ut soporna så jag får lite friskluft idag med :D

Måndag.

Lördagen på 44:an var super kul, lite kareoke med Staten & Kapitalet som förmodligen lät förskräckligt, det blev mest skrik och bröl. Dj:n som spelade i dansrummet såg groteskt ut, hon såg ut som "Texas chainsawmassaker, hon hade en svart baddräck, enorma pattar och en blåjävla mask och dansade psykotiskt bakom sitt dj bås. Jag blev rädd.
Resten av kvällen var dansfylld och jag fick en väldigt full flopp med mig hem : )

                          På grund av arbete kunde jag inte göra årets största kvinnliga insats, jag får ta igen det den 1 maj....


Citat: Märstapendeln är ungefär som Brobybussarna under Kristianstaddagarna.

Män som hatar kvinnor är en sevärd film, kanske till och med bättre om man inte läst böckerna. Fast enligt min mening bör man läsa böcker, bara det att i filmen är det många viktiga detaljer som inte kom med.

I onsdags kom Flopp på ett hjärtligt besök, det blev en kväll med tjat, sex and the city & Sällskapsresan. TYDLIGEN är det ett MÅSTE att man har sett Chillingänget, Sällskapsresan & Jönssonligan. Så jag blev tvingad att se och skratta åt Stig-helmer. Den var roligt, det kan jag erkänna. Så jag har kanske inte så jävla dålig humor trots allt. Igår tog vi oss en runda till Sollentuna centrum och köpte vin och hårfärg. Senare på kvällen kollade vi på "Fotboll Factory", obehaglig men bra. Idag har jag varit i Väsby och fikat med Esteban, en gammal högstadiekompis som bor i Väsby. Det var riktigt trevligt, det var skönt att snacka av sig, snacka lite skit och bara hänga. Nu sitter jag i vardagsrummet och snart ska vi ses på film och käka popcorn. Imorgon ska jag på en kvinnoseperatiskt fest på 44:an tillsammans med Filippa och hennes kompisar : )
Too be continue.


Måndag....

morgon.... Jag sitter och lägger över låtar till min Ipod och laddar ner Ani Difranco. I LOVE HER, hon har en helt underbar röst. Måste ladda ner hennes cd innan jag ska ut och promenera.

Ikväll ska vi gå på bio, Män som hatar kvinnor. Den är inte bara baserad på den bästa boken jag någonsin har läst, dess huvudskådespelare är MICHEAL NYQVIST, en man jag ännu inte har legat med...


bullfitta.

I veckan kom Filippa hem från sin resa i Sydamerika. Så i fredes åkte jag och Henric hem till Filippa för lite middag och vin. Den lilla kvinnan hade lyckats göra så fantatiskt goda glutenfria muffis att jag skämdes, på första försöket... Pinsamt.
Vi fick se hennes bilder ifrån resan och dem var helt ofattbart vackra, ett tag trodde man att hon hade klippt in sig själv i bilderna. Jag fick ett par bruna ögonhängen från Bolivia och ett halssmycke : ) sen var hon ju brun och snygg, med en massa nya roliga historier! Avundsjukan var på topp : )
Igår träffade vi henne och ett gäng av hennes vänner på Söderkällaren, ett reggaehak på Söder (!) Ni skulle ha sett minen på en av tjejerna när Henric sa att han studerade till polis. Hon skrattade sig in i väggen och trodde seriöst att han drev med henne... Det var roligt men jag tror diskutionen mellan dem gick relativt bra...
Trots min huvudvärk som faktiskt botades bättre med öl än Alvedon, var det trevligt.

Idag har vi haft städdag, söndagen är vår städdag. Ut med mattorna och skrubba, skrubba som faaan. Det blev skinande rent!!!


xoxo
FUCKING GOSSIP GIRL

RSS 2.0