one year.




28 April, igår firade vi ett år tillsammans och det kan inte känns mer rätt. Jag älskar dig, CAVEMAN!


I mitt blomsterland.



Igår hade vi premiärgrillning på balkongen med dem nya inköpta "blåa plastutemöblerna" :D Det blev chilibiffar och klyftpotatis och det var lika gott som bilden utger sig att se ut : ) Jätte härligt att sitta på balkongen, dricka ett glas vin och läsa en bra bok! Det kan inte bli mer sommrigt och bättre än så : )



Idag tog vi cyklen till Rosersbergsslott och piknickade på kaffe och kanelbulle! Latjade lite med kameran och har idag också gjort 20st linsbiffar! Vi är ganska stolta över oss själva :D

I´m all grown up.




Jag såg ut som en poppare, bakde sockerkaka, drack rött vin, kollade på "Så ska det låta" och somnade på soffan,
och ikväll ska jag & Henric köpa utemöbler och grilla!

ITS MY WAVE!


Thank good its friday.

Har haft en riktigt bra dag på jobbet, tydligen är jag den som man kallar på om tanterna vägrar ta sin medicin. Det måste vara mitt vackra leende : D eller den grötiga skånskan : D Idag hade en av tanterna varit ute på promenad och efteråt  vägrade hon låta praoeleverna eller mattanten att ta av henne jackan, då kallar dem på mig och jag tittar bara på henne och jackan flyger av. RESPEKT!!! Sen har jag lärt ut spanska fraser till personalen och suttit med lexiconet i handen tillsammans med spansktanten och pratat : )
Kajsa sa igår när jag pratade med henne att jag är liknar hennes mamma, Mona. Vi är kanske inga höjdare i skolan men människor kan vi ta hand om och det gör vi jävligt bra : ) Fint sagt :D

Förresten jag har kommit på hur jag utan tillräckligt bra betyg ska komma in på högskolan. Jag kommer ju vara behörig till sjuksköterskeprogrammet i Januari, då jag har läst klart min Naturkunskap B. Men jag vet ju inte säkert om jag kommer komma in på  mitt högskoleprovspoäng. Men tydligen kan man komma in på sin lämplighet och arbetslivserfarneheter. Man skriver ett brev, varför just jag ska komma in och berättar om sina arbetslivserfarneheter etc. Sen tänkte jag fixa rekommendationer ifrån min chef och min sjuksköterska på jobbet : ) Man måste satsa/prova för att komma någonstans!!!

Nu har jag fått träsmak i arselt eftersom jag sitter på balkonggolvet, filten hjälper inte jätte mycket : )


Solnedgången var otrolig häromdagen.

update.


Här är vi ute och lekte i Rosersbergsskogar med Henrics nya Nikon digitalkamera.

åh lalala

I torsdag var det poliskalas, 3 klasskamrater hade bjudit in klassen och respektive till en middag på T.G.I Fridays vid Kungsträdgården. Min första träff med poliserna!!!
Först var det en liten förfest i Bergshamra hos en gruppkamrat och ett gäng till. En trevlig liten skara människor och de var inte alls som jag hade tänkt mig. Alla mina snutfördomar är som bortblåsta, som tur är :D
God mat och lite för mycket dricka, för jag kände mig en aning berusad när jag lämnade stället. Men kul hade jag och var inte dirket nervös, jag snackade på som bara den! Vilket jag är ganska stolt över mig själv!


Dagen efter, alltså igår var vi bjuda på grillmiddag hos Johanna & Jarmo, också en klasskamrat till Henric. Dem hyr ett litet rött hus med vita knutar, super charmigt, vita väggar, vita trägolv med lågt i tak! Det var som ens eget drömhus!
En trevlig kväll med då helt okända människor, (iallafall för mig), som man nu har blivit lite bekanta med : ) Om några timmar ska jag till jobbet, jag ska jobba från 16.30-21.00, lagom arbetstid :D

I´m a boy.

På skärtorsdagenskväll kom mamma och pappa ifrån Skåneland till ljuvliga Rosersberg. Första natten sov jag och Henric i den uppblåsbara sängen och vilket GNÄLL det var på polismannen när han vaknade. Jag kan väl erkänna att det inte var den skönaste säng jag sovit i, lite knölig och man vaknade när någon flyttade lite på sig! 
På fredagen tog vi pendeln till stan och taxi till Naturhistoriska riksmuseet. Taxi chaffören var super trevlig och pappa var VÄLDIGT impad av att bilen gick på el under 45km/h. Tror dock inte att chaffören förstod hälften av vad den grötiga skåningen pratade om : ) På museet var vi på COSMONOVA, (en kollison i kosmos), det var fräckt och jag trodde emellanåt att meteoriterna skulle ramla över mig! Därefter såg vi MÅNGA uppstoppad djur, homodjur och tryckte på knappar. Låt oss inte glömma den väldiga aggressiva "lämmeln" som attackerade kameran. Vi hade väldigt roligt åt en lämmel på film.
 

Efter museeten tog vi tunnelbanan till centralen och gick ner mot Gamla Stan. Vandrade runt i mysiga gamla stan, gick in i tingelitangel affärer och hamnade efter många steg i Kungsträdgården och pappa fick sin efterlängtade öl.

På kvällen åkte vi på grilljakt i Märsta, vilket blev svårare än tänkt, för Märstabo´n ljög om vägen till Maxi, vilket fick mamma att vilja "köra över de jäveln". HAHA!!! Det blev en grill och det blev mat. Det blev lite mycket engelska och fulla ord under Trivial Purisut. Henric hickade och de flesta av oss stammade oss igenom frågorna. Det var hysteriskt, minst sagt.

Titta var liten pappa ser ut ijämförelse med den långa Henric!
På lördagen var vi stan och shoppade, vi var på Myrorna, vi hittade Henrics sommarjobb och en pub med en väldigt duktig ölkännare. Han hade ALLT och pappa fick något "blommigt".


 På kvällen åt  vi middag på Shamrock på Medborgarplatsen, en irländsk restaurang. Vi åt 3 rätter och blev alldeles för mätta och trodde magarna skulle spricka. Men gott var det, ABSOLUT! På söndagen tog vi en fika i Gallerian och fotade fåglar på plattan, Henric blev kär i mammas Canon digitalkamera, så mycket att han senare på kvällen köpte en egen..
Söndageftermiddag gick mamma och pappas tåg hem igen, det var första gången dem åkte X2tusen. Jag började gråta så fort vi sagt hejdå, det är inte roligt att säga hejdå! Men vilken rolig, avslappnad helg vi har haft!

Nu har jag bokat resan hem den 21-28 Maj, en hel vecka.


helvtesjävlapigjävel...



I Fredags var Floppen på middagsbesök och vansinniga blev vi när inte maten smakade som vi hoppades på. Henric skulle gjort något i stil med wallenburgare men det blev mer köttfärs flytande i tomatsås. Men vinet var gott och vaniljglassen på en spegel av varmahallon smakade utsökt. Dagen efter gick vi en långpromenad i solen och åt varsin glass : ) Filippa introducerade också mig till Ale möller band och precis som hon förutsåg, älskar jag det!

musica

Idag har jag fått skjuts av en tant, hon skjutsade runt mig på hennes rullator. Jag gap skrattade, samtidigt som hon gjorde billjud, mmmrrrm, tut tut...
Det livade upp stället ska ni tro :)
Ikväll kommer Filippa på middag, vin och en DVD. Imorgon jobbar jag kväll och på söndag har jag MITT mega pass, 07.00-21.00. Men å andra sidan är jag van nattarbetare, det är ju iallafall en 12 timmar.
Jag behöver jobba nu så jag kan spara ihop till en resa tillsammans med Henric.
xoxo

Mina trädgårdsmästar gener.

Efter middagen tog jag tag i vår trädgård och gjorde en rabatt, nu fattas bara blommorna :)
Som Ni ser fick vi ett randigt besök, han ville gärna komma in, men det ville inte Henric att han skulle.
Henrics egna projekt är nu att köpa en grill.
 

freedom.

Idag och imorgon är jag ledig, behövs verkligen...
Igår skrev vi på vårt kontrakt till lägenheten, vi ska bo här fram till sista Augusti.
Vi var lite inne på att flytta men det fanns verkligen inget på blocket eller andra sidor, så vi tar det säkra förre det osäkra. Sen är det ju snart sommar och då bor vi faktiskt inte så dumt, har en badstrand en promenad härifrån, (slottet), vi har vår stora balkong som ska inredas och imorgon ska jag göra rabatter på våra grödor. Det kommer blir mysigt :D

Högskoleprovet gick sådär, kan säga så mycket att jag måste göra det MINST en gång till. För med detta resultat kommer jag ingenstans.

Nu ska jag duscha, ska träffa Henkan vid 15.00 och handla.


RSS 2.0