this weekend is endning..

Helgen blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. I fredes skulle vi ha åkt till Uppsala (Wiks slott) och kollat på Norrmans teater uppsättning. Men när vi väl var hemma från lunch på stan insåg vi att tiderna med tåg och bussen till Wik inte klappade med tiden för när teatern började. Då blev man en aning frusterad för det skulle blivit en helkväll eller nej natt, för vi skulle ha stannat över natten. Självklart går det fler tåg, men sur blev man.
Istället åkte vi till Väsby och hyrde en film. Jag kan inte rekommendera filmen, den var alldeles för maxad och för mycket overkligt våld:
DEATH SENTENCE.

Igår var vi en runda i Väsbycentrum och köpte hänglås till Henrics skolskåp och en yogamatta till mig. Jag fick min pilates cd i fredags och ville provträna. Idag känns det som mina inre organ har sträckt sig och detta fastän jag inte lyckas göra alla övningar. Det var mycket jobbigare än jag hade förväntat mig. Bättre lycka nästa gång!

Igår lagade vi lasagne, drack en flaska vin och senare på kvällen tog vi pendel in till stan för vi skulle checka en krog på söder som Henric hade läst om i Stockholms City. Problemet var att vi inte hittade krogen och det är ingen bra idee att försöka orientera sig en mörk kväll på Söder, det är alldeles för STORT.  Så vi hittade varken krogen eller lyckades komma in på någon annan krog heller.
Vi gick också en runda på Östermanstorg, rikemansgatorna, spybar, det var ett FINT område.
Efter en och en halv timmes gång på Stockholms innestads gator blev vi sura över att vi inte lyckades få en öl, så vi åkte hem, drack ett glas vin och la oss.

Redan igår bestämde vi oss att söndagen måste bli en bra/mysig dag. Det började med pannkakor med bär till frukost och nu tittar vi på Let´s Dance och tvättar. Ikväll ska vi se Irene Huss, min nya favorit serie kriminaldeckare, vilket ni kanske har förstått och om en stund ska jag gå ut en runda och Henric ska plugga, haha!!!

Herregud jag höll nästan på att glömma det, jag har sett min första kändis:
Idol Robin.  [jag tror knappt att det räknas ]

Byggnaden hade en imponerande form.

Day one.

Första dagen på jobbet började med ett försenat pendeltåg som nästan fick mig försenad. Men utöver det har det varit en bra dag. Personalen var jätte trevliga, välkomnade och de boende var mer dementa än vad jag hade förutväntat mig! Fast det gjorde det hela mycket bättre, för dem var så underhållande.
Jag har fått en del jobb framöver  vilket är roligt men det förstörde Martinas tripp upp hit :(
men jag ska försöka komma ner innan hon flyr landet.

Sitter och fundera om jag ska börja en ryskaspråk kurs. Det vore as cool att kunna ryska : ) Jag tror faktiskt jag ska anmäla mig...
 

Jag googlade Ryssland....

Vi har byggt en snölykta.

Idag fick jag tag i numret till min gamla chef, så att min nya chef kunde kolla mina referenser och som jag trodde, kommer jag bli anställd på Korpkulla i Upplands-väsby. Förresten så fick jag ett röstmedelande från ett annat jobb som jag skickade på via ams. Jag tänkte ringa tillbaka till henne efter att jag vet ungefär hur mycket jag får jobba hos Korpkulla. Jag håller tummarna hårt att jag inte jobbar den 27-30 då Tina kanske ska komma upp. Eller iaf att jag inte jobbar alla dagarna!
Idag var det Henrics första dag på PHS, han kom hem med ett leende på läpparna, så jag tar det som att han trivdes.
Plus att det är hans namnsdag, Henric = Hemmets härskare...haha he wish!!!

Fick precis ett samtal från en gammal vän från högstadiet. Sjukt oväntat, men jätte roligt. Han har också precis flyttat hit och bor i Upplands-väsby! Har man en bekant i närheten : )


Äppelpaj blir myset till Irene Huss.

Efter alla virus jag tydligen skickar via msn, har jag idag formaterat om datorn. Det borde ge virusfria resultat.
Imorgon börjar Henric på polishögskolan och jag börjar inse att mitt liv här har börjat, semestern är slut. Nu ska jag börja jobba och fixa med mina betyg, så att jag kan komma in på sjuksköteskelinjen.
Lite projekt på gång, men jag har ju trots allt ett par år på mig att ordna till de hela! Jag är dock lite små sur över att jag måste till komvux i Märsta, jag vill ju vara lite mer inne än så....


Lilla Madeleine leker på vår lekplats.

Fredag.

Ingen kan räkna alla månar som skimrar på hennes tak.
Eller de tusen strålande solar som gömmer sig bakom henes murar.

Så där ja, idag fick jag jobb : ) Hade en jävla tur att hon just nu behövde timanställda för annars hade de en policy att inte ta in outbildade. Jag är glad och Henric jublar. Han har varit så nervös inför min arbetslöshet, så idag sken han upp lite extra.
Jag var också hos studievägledare och precis när vi hade kommit fram till allt kom puckot på att jag var i fel kommun.
- Amen du tillhör ju Mästa kommun, här kan du inte va?!
Påentera att hon var jobbig hela samtalet, hon lyssnade inte på mig....

Där försvann en del av min glädje över jobbet och sen fick vi till råga på allt stå ute i minusgrader i 1,5 timmer, för att alla tågen var inställda...
Förmodligen hade någon hoppat...för det kom ambulanser, polisbilar och helikopter.
Som tur är hade jag en mysig kväll hemma i lugna Rosersberg. Jag och Henric lagade paj, drack lite öl och tittade på Irene Huss : )


ps: imorgon ska vi nog ut på krogen med Henrics gamla klasskamrat : )
En liten skillnad från Kristianstad och Stockholm, här börjar man förfesta 21.00 och är ute till 05.00. Hemma börjar vi 18.00 och däckar 01.00... Hur ska jag och Henric kunna klara det, när sista tåget går 02.00. Vi kommer bli mobbade.



smootie. <3

Nu är jag för första gången ensam i lägenhet, Henric är i city och dricker öl med en gammal polare. Jag hoppade över för att jag ska på arbetsintervju imorgon. Vill känna mig lite fräsch iallafall:)

Idag har vi varit och handlar, ett jävla meck. Men för att underlätta handlingen ska jag inhandla en rullväska, en sån tanter har och handlar med. Jag tänker inte krånka runt på massa kassar i onödan, inte bra för ryggen.
Åh vi var förresten ute och gick i morse. Jag gillar att bo lite på landet, här finns fina skogsstigar att promerna på och stora hus att imponeras av : ) Resten av dagen har vi spenderat med att tvätta och dammsuga. Annars har vi mest legat i soffan och hånglat.....
TIPS: OBH Nordikas mixer. En himmelsk maskin som Henric fick i julklapp som ger oss smootie varje morgon.
Frysta bär med en skvätt mjölk! Inte bara gott, nyttigt!



Om man bara hade fått tag i en sån häftig.

I´m loving it.

Idag har jag och Henric varit i city och kollat på bio, Australia.
Bio Sergel vid hötorget är ungefär 10 gånger större än Kristianstad pytte cosmorama och salongen 1 vilken vi satt i, var 4 gånger större än cosmorams 1. Den var så fet att där till och med fanns balkong platser : )
Filmen är att rekommendera, jag grät flera gånger och höll på att klämma sönder Henrics fingrar ett par gånger.


BTW, jag har en arbetsintervju på fredag, på ett demensboende i Upplands-Väsby och efter det ska jag till komvux och prata med en studievägledare.

el stockholmo

Nu har vi slagit oss till ro i vår mysig lägenhet i Rosersberg(a). Det tar 30 minuter till city med pedeltåget, vilket är najs : )
Landet runt om kring är idylliskt med villor och lägenheter och en väldigt trivsam "Handlaren". En liten lokal affär här i byn, vilket försvårar vår storhandling som vi måste göra på annan ort. Men varför inte ett matäventyr!!!

Lägenheten är stor, en fet walkincloset, stor toalett, bra ytor i köket och fina färger på väggarna! Som hittat!
Jag tänker inte lägga upp några bilder för jag vill att alla ska bli lika chockerade som Norrman blev idag : )

Det känns dock som vi är på en semester.
- Jag ska bara vara borta i två år på en liten miniweekend : )

Mamma och pappa åkte i förmiddags och det var tungt, jag bröt ihop och kände mig som en tioåring, jag ville bara rusa efter dem och be dem stanna. Jag har svårt att tänka mig att jag inte har dem på längre än 20 minuters avstånd.
Det är fortfarande tungt, men det känns bättre. Jag har ju Henkan som håller om mig <3

kissi sängen och ha det bra
ligga lite å fundera
varma om stjärten som en sommardaa
jag tror jag kissar lite mera...



VÅRT NYA HUSDJUR, HUGO.


vinterbad.

Jag liksom Niklas sprang ut på bryggan och ner i det nollgradiga isvattnet och sen snabbt som FAN tillbaka till den värma tunnan.


Happy NEW year.

Nyår nyår nyår. Vet inte riktigt hur det gick till men det hände en del saker jag har absolut inte har minne av. Det är "lite" obehagligt att vakna upp dagen efter, med en sådan enorm bakfylla att bara kliva ur sängen är som en kraftansträning :)
Men jag hade en jätte trevligt nyårsafton! Alla var pigga och glada och alla hade med sig ett knyttmat som tillsammans blev en MASSA mat, lite från mellanöstern, lite julamat och en dröse med gratänger.



Parantes: Det är inte en hyllning till nazityskland, det är en hyllning till den dansande techno killen på youtube, vars namn jag nu har glömt!

Och alla vill ju pussas vi tolvslaget.

RSS 2.0