Banansockerkaka med vitchoklad.

Ikväll kommer Tina till Stockholm, det är tydligen hennes första besök, ever.
Åhh, vad jag har planer¨inför denna helg :D
Men jag berättar inget, än.




jag missar pride paraden,den är den1augusti,då är vi ju hemma:( öh.

Sigtuna

Istället för den planerade utflykten att cykla Edsviksleden åkte vi till Sigtuna.
Sigtuna är en av Sveriges äldsta städer. Det påminner något om Kivik, de trånga små gatorna med kullersten och havsutsikt. Vi satt och fikade på ett kafe som även där liknar Kiviks kafe "Annorlunda". Vi satt utomhus på utemöbler mitt i en trädgård fylld med äppelträd och vinbärsbuskar.
Om ni inte har varit på kafe Annorlunda i Kivik är det ett ställe ni borde åka till : )
Mitt favorit kafe. Speciellt nu när man TILL OCH MED får bättre kakor som glutenintolerant.


Vinbären tog mig tillbaka till tiden tillsammans med Arga Tanten vid Mjuka Sanden.

Efter Sigtuna började vi bege oss hemåt igen. Med redan 2 misslyckade försök att lokalisera 2 loppisar hittade vi tillslut en i Norrsunda och där fann vi vårt fynd. Ett tidningsställ i gjutjärn för 140 kronor och det bästa är nog att vi snodde det precis framför näsan på en annan familj! HAHA.
Parantes: Vårt favorit program just nu är ANTIKDECKARNA.


Helgen med Ronkajäveln.

Fredag: sista dagen på jobbet innan semester, ahhh. Fick följa med min favorit (skrik & slåss) tant till Danderyd och det gick bättre än väntat trots ett par samtal med det "fördålda" : D
Efter jobbet hämtade jag upp Henric och Ronken vid station för att dirket köra och handla grillningsmat. Så i fredags blev det grillning men en hallomie förrätt med hjortonsylt och kött/fisk till varmrätt med colesaw och potatis, mums och mätt blev man! Efter en stunds övertalning lyckades jag och Ronken få Henric i badshortsen och började vår vandring ner till Edsvikens badställe. Efter ett ganska kallt dopp med två badkrukor till "män" satt vi senare på våra handdukar och drack öl. Sommarkänslan var totalt!

Dagen efter alltså lördag sken solen och vi tog tåget till Rålamshovsparken (rålis) och solade. Vi tog till och med ett dopp, för det var "hitt så det luade". Blekfisarna, jag och Henric brände oss så in i helvete att det känns som man har tredje gradens brännskador på hela baksidan av kroppen. Det är till och med svårt att gå efter att man har suttit en stund... AJ! Men härligt väder fick vi och senare på kvällen brände vi på grillen igen för andra gången :D Den totala sommarkänslan var åter på topp och pricken över i:et var absolut efterrätten, jordgubbar & grädde! MUMS.
Dock fick jag en rejäl frossa utav min brända kropp och frös, frös, frös...
Kvällen/natten spenderade vi på Kvarnen på Medis och det som var det "största" samtalsämnet var den udda gruppen i lackläder, tejpade bröstvårtor, ringbrynjeklänning och lacktjejorna som piskade varandra vid baren. Detta var inte en sån klubb, tror inte det, men denna gruppen fanns och gjorde oss alla andra tråkigt normalt klädda människor ett besök. En man i speedos på Rålis, fanns många sådanna granna grabbar!



Såhär ser Kvarnen ut, alltså ingen lack och läder klubb:)

Dagen efter med lite huvudvärk, jag då. Åkte vi till Qualiy Outlet Stockholm och lät Ronken shoppa loss bland märkeskläder för lite lägre pris än vanligt. Han shoppade saaatan. Jag fick med mig 3 vackra blommor som jag idag har planterar i krukor i min trädgård, blev fantastiskt fint!
Puss!

ljuva ledighet.

Idag när jag kom hem från jobbet la jag mig i vår hängmatta och läste ut min bok:
Paulo Coelho- Veronika bestämmer sig för att dö.
Titeln låter kanske lite depressiv men det är en otroligt genomtänkt bok som bygger på meningen med livet och förmågan att låta sin bitterhet förstöra det ända liv man har. Det är absolut en läsvärd bok, det är en bok som får en att tänka till och självgranska sig själv. Den är djup! 
 
Nu har jag bara två dagar kvar att jobba innan min 2 veckorssemester, fan vad gött :D Efter den ska jag bara jobb 6arbetspass, sen åker vi till Cypern!!! Men nu ska jag gå ut och powerwalka som det så fint heter.


Utan Distillers på Ipoden för att iTunes inte fungerar!

Helgen med mamman & pappan.


I fredags kom mamma och pappa upp till Stockholmia för att spendera helgen men dottern och Henkebus. Fredagskvällen utgjordes av stugvisning och grillning. Efter maten tog vi oss en promenad för att hitta ner till stranden och kolla in området. Det finns ett par flotta villor med eller utan sjöutsikt och pamipiga trädgårdar, (lite som hemma) mohaha. På lördagen åkte vi ut till Fjäderholmarna, en kvart med båt. En liten ö i Stockholmsskärgård med lite småaffärer och restuaranger. Vi åt lunch på rökeriet och tog en öl lite här och där :D 5 minuter innan vi steg på båten tillbaka kom regnet och åskan, ett par riktigt stora blixtar sågs över havet. Lyckligvis klarade vi oss från de mesta regnet.
Väl hemma var man trött efter dagens bravader, konstigt nog blir kroppen matt efter en dag på stan, alla intryck och människor gör nog sitt. Man är inte riktigt van vid storstadslivet!!! Senare på kvällen åt vi middag på Jensen´s och vi blev så mätta att byxknappen knäpptes upp : D Tillsist söndagen, shoppingdagen, Kista galleria och IKEA. Första anhalten var IKEA, ett par inredningssaker till stugan och små plock. Efter det åkte vi vidare till Kista galleria och shoppade loss. Ett par plagg på Gina Tricot (som vanligt) och ett par skor. På kvällen blev det grillning, mamma och pappa introducerade mig till halloumi med hjortonsylt, vilket var gott, något som Henkebus inte höll med om!!
Måndagen åkte vi tillbaka till IKEA och bytte lite saker och det vi hade glömt!
Innan föräldrarnas avfärd tog vi en lunch på Sollentuna galleria (stinsen) och sen adjö till mor & far.
Dock syns vi igen den 27 Juli : Till mina vänner så kommer jag hem då, en vecka : )
Jag ska ge en extra stor kram till min hemkomna vän Johan!


Mammsen åt lax, Henric fotade fåglar och det fanns massa båtar.



Uteplatsen och mamma i hängmattan, det tog ett tag för henne att komma på plats!



Arnold Schwarzenegger visar sin styrka.

Sollentuna Bo :D

OJ, nu är flytten gjord, pust. Denna vecka har varit fartfylld, flytten gick dock väldigt smidigt, en timme ut och en timme in,  Johanna gav oss en hjälpande arm. Senare samma kväll kom Jarmo & Johanna på inflyttningsmiddag/plockmat : ) Sen har man ju börjat sitt sommararbetande 100%, så man har inprincip bara jobbat och packat upp... I torsdags träffade jag Floppen, Anna, Hampe & Elias på söder och drack rödvin på ett berg! Vacker utsikt, solnedgång och en bakfylla dagen efter :D Fint ska det va´.



Nu är äntligen allt på plats, därav att jag befinner mig vid datorn. Nu har vi till och med ett dator bord :D mina föräldrars antika sekretär, (om något bryr sig) Men skillnaden från innan är slående!
Imorgon skriver jag vidare om äventyren när mamman & pappan var i storstan : )

RSS 2.0